h

BUSJE KOMT ZO? ……………………………………

3 februari 2008

BUSJE KOMT ZO? ……………………………………

In 2007 heeft de SP een record aantal klachten ontvangen over de deeltaxi en welzorg.
Een gebrekkige bereikbaarheid van de centrale, taxi’s die veel te laat kwamen of juist te vroeg of er werd verkeerd vervoer aangeboden bij rolstoelers. Chauffeurs die ronduit onbeschoft tekeer gingen tegen klanten het kwam allemaal aan de orde.

Bij Welzorg (Welzorg is de specialist als het gaat om (revalidatie)hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten) waren de meeste klachten over lange wachttijden voordat reparaties plaatsvonden, in sommige gevallen 5 dagen! (je zult maar afhankelijk zijn van een rolstoel). Ook waren er klachten over gebrekkig materiaal dat aangeboden werd.

We hebben begrepen dat er nieuwe afspraken zijn gemaakt met Welzorg en PZN (Personen vervoer Zuid-Nederland).
Maar PZN heeft al aangegeven dat de 8 taxibedrijven waar ze mee samenwerken te weinig personeel hebben.
Wij hopen dat de deelnemende partijen dus OOK onze gemeente harde afspraken maken over het vervoer en de service. Hetzelfde moet gebeuren met Welzorg.

Zodat er dit jaar geen klachten meer komen over Welzorg evenals de Deeltaxi, zodat ook de mensen die op hen aangewezen zijn ook kunnen deelnemen aan de samenleving.

Het is helder dat er hier voor het gemeentebestuur een taak ligt, waar ze NU aan moeten beginnen en NIET na een evaluatie eind 2008.

Reacties graag naar:
Geert van Ostaden en Arno de Laat
SP Goirle
P/a Wildpleintje 54
5051 SW Goirle
013-534 00 63

ostaden@tomaatnet.nl

U bent hier