h

Verkiezingen

16 maart 2018

Een groen en een leefbaar centrum

De SP wil dat mocht de Tuin op de hoek van Kalverstraat verdwijnen, er alternatief moet komen in het centrum. Het centrum verdient een oase van rust, dat is ook goed voor de gezondheid. 

Lees verder

Lijsttrekkersdebat Gemeente Goirle 2018

Het lijsttrekkersdebat gemist, kijk dan hier

Lees verder
16 maart 2018

1,6 miljoen, voor fietsers geen fatsoen , DAT gaat de SP niet doen !

Het nu nog zittende college van VVD, LRG, PvdA en PAG wil 1,6 miljoen euro investeren in de Tilburgseweg en er 2-richtingsverkeer invoeren. Het traject hoek Kalverstraat – Dorpsstraat is al vele jaren een 1-richtingsweg. Dit deel van de Tilburgseweg nu weer openstellen voor 2- richtingsverkeer betekent simpelweg dat het er twee keer zo druk zal worden. 

Lees verder
6 maart 2018

Iedereen een woning in Goirle en Riel

De SP ziet een groot tekort aan betaalbare woningen en sociale huur waardoor veel mensen wegtrekken met name staters. De nieuwe wijken zoals de Zuidrand en later de Bakertand, die recent bij Goirle kwam, zijn ideaal om dit te verwezenlijken. Ook door mensen die met CPO en woongroepen actief zijn meer ruimte geven bij het begin.
Meer huurwoningen
De gemeente verschuilt zich graag achter projectontwikkelaars en geeft ze veel macht. Wij zijn eigen baas, de gemeente mag best eisen stellen over betaalbare, sociale woningen en vrijheid voor woon initiatieven Ook de hoogte van de huur kunnen we eisen aan stellen met de huurders aan Leystromen. Dat is nieuw en moeten we zeker oppakken. 
Zuidrand
Wij waren laatst bij de thema-avond voor de Zuidrand. Mooi dat het erfgoed goed behouden is gebleven mede dankzij een SP-motie. Minder tevreden zijn wij over de sociale woningen wat 50 van de 375 zal zijn. 13% van het totaal en de SP zou dat graag hoger zien 25% tot 40%, zou een inhaalslag zijn. Er waren ook initiatieven voor ouderen woongroepen van begin af aan, die er bekaaid van afkwamen. De gemeente moet blij zij met deze burgers en erachter moeten staan, dit is ook niet goed voor de motivatie van burgers. Het besluit is nog niet genomen dus uw stem kan verschil maken. 

Lees verder

Deborah Eikelenboom bij Goolse kringen

Onze nummer 2 in gesprek met Marjo Immink (PAG) over armoede. Kijk hier.

Lees verder

Goolse vragen met Stijn van den Brekel

Studenten van het FHJ in gesprek met onze lijstrekker.  Kijk hier.

Lees verder
27 februari 2018

Maak van 21 maart een referendum over de Tilburgse weg!

De regeringspartijen hebben vorige week besloten uw democratisch recht te ontnemen, het raadgevend referendum omdat ze bang zijn voor uw oordeel. Zonder u het te vragen. SP-leider Lilian Marijnissen riep op  “Stem tegen de Sleepwet en voor het referendum op 21 maart.”  Dan zijn ook de gemeenteraadsverkiezingen hier in Goirle. Dan kunt u stem uit brengen voor de gemeenteraad en ook uw oordeel over de Tilburgse weg.  Als het aan ons ligt.

Lees verder
18 februari 2018

Interview met lijsttrekker Stijn van den Brekel

Foto: SP

Wie ben jij?

Lees verder

Pagina's

U bent hier