h

Nieuws van de afdeling

31 oktober 2017

Arno de Laat verlaat SP Goirle

Per 1 november 2017 sluit Arno de Laat zich aan bij Lijst Couwenberg om verder te gaan als Arbeiderspartij, na 12,5 jaar goede inzet voor SP Goirle. Daarbij verlaat hij de SP. De reden hiervoor is problemen die zijn ontstaan met de afdrachtregeling. De Laat benadrukt zelf dat het niet vanwege de lokale samenwerking is. Dat benadrukt de SP ook.

“Wij zijn blij dat het niets met lokale afdeling van doen heeft. Dat neemt niet weg dat wij Arno’s besluit betreuren. We hebben lief en leed meegemaakt de afgelopen 12,5 jaar als lokale SP. Het doet pijn maar wij gaan als vrienden uit elkaar,” zegt afdelingsvoorzitter Jan van den Brekel.

“Ook wij waren op de hoogte en betreuren het. De samenwerking was goed en Arno is een expert op duurzaamheid, ruimte en verkeer. We haalden samen ook successen, kijk naar de Tilburgse weg, Bakertand onlangs in de raad. Dat zullen we missen. We wensen hem succes, toch met een beetje pijn”, aldus de fractie van de SP.

Lees verder
2 oktober 2017

Herinrichting Tilburgse weg opgeschort

De meerderheid van de gemeenteraad van Goirle heeft tegen het voorstel van het college om Tilburgse weg te herinrichten en twee richting te maken. Voor de partijen die tegen stemde SP, PAG, CDA en Lijst Couwenberg was het kostenplaatje te hoog en voor sommige ook de veiligheid van de fietsers in gevaar.

Lees verder
27 september 2017

Bakertand terug bij Goirle met eco-wijk

Een voorstel om in de Bakerand, dat terug naar Goirle gaat, een ecologische wijk te bouwen van de SP en Proactief Goirle is unaniem aangenomen in de gemeenteraad. Tijdens de raadsvergadering van 26 september jl. over de grenscorrectie van de Bakertand.

Lees verder
10 augustus 2017

Vier de dag van de democratie in Goirle

Een selfie met de burgemeester, rondleiding van een wethouder, quiz met een ambtenaar, een mauw- en ideeënmuur of een workshop Raadsvergadering. Het kan allemaal in het gemeentehuis op 9 september, dan is het namelijk de Dag van de Democratie.

Lees verder
19 oktober 2016

Voormalig vluchteling: “Help vluchtelingen meteen met integreren”

Tweeëntwintig jaar geleden kwamen ook vele vluchtelingen naar Nederland, toen uit Bosnië waar een oorlog uitbrak tussen Serviërs, Kroaten en Bosniërs. Samir Cimirotic kwam op elfjarige leeftijd in 1994 met zijn ouders en oudere broer naar Nederland, eerst in het AZC in Roermond en later kregen ze een huis toegewezen in Goirle. Samir was zeer tevreden over hun opvang in Nederland maar adviseert om vluchtelingen tijdig kennis te laten maken met Nederlandse taal en samenleving. Dat vindt de SP ook en vroeg Samir om advies.

Lees verder
22 september 2016

Avond over Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico

U zult misschien gemerkt hebben dat het eigen risico de afgelopen jaren is gestegen naar 385 euro en dat het huidig zorgstelsel met marktwerking de zorg duurder en bureaucratischer heeft gemaakt. Daarom komt de SP samen met verschillende maatschappelijke organisaties met een alternatief het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Om meer uitleg te geven over Nationaal Zorgfonds organiseert SP Goirle 4 oktober een bijeenkomst.

Lees verder

Pagina's

U bent hier