h

Nieuws uit 2012

12 december 2012

SP Goirle bezorgd om grote operaties in de AWBZ

"De SP is niet blij met de overheveling van de begeleiding naar de gemeente. Het ontneemt het fundamentele recht op zorg, veel mensen in de zorg zal het hun baan kosten en er zal meer druk komen op de mantelzorgers. Het mag duidelijk zijn, de SP is tegen deze transitie maar wij begrijpen dat de gemeente er niet onder uit komt. Daarom moet het zo goed mogelijk uitgevoerd worden met de hoogst haalbare kwaliteit binnen het budget." Dat zei onze fractievoorzitter Deborah Eikelenboom tijdens behandeling van de keuzenota Begeleiding van AWBZ naar WMO in de raadsvergadering van 11 december jl.

Lees verder
3 december 2012

Zorg voor elkaar, houd de zorg in huis!

In 2007 is de thuiszorg van de AWBZ naar de WMO gegaan en zo is thuiszorg de verantwoordelijkheid van gemeentes geworden, een verschuiving die gepaard ging met bezuinigingen, bijvoorbeeld door indicatie uren te halveren en thuiszorgmedewerkers te ontslaan die daarna als alphahulp voor minder loon aan de slag konden, of in vastdienstverband salaris moesten inleveren door functieverlaging.

Lees verder
30 november 2012

Bestuur en voorzitter herkozen

Het bestuur van SP Goirle en voorzitter Jan van den Brekel zijn herkozen. Dat besloten de leden tijdens de ledenvergadering van afgelopen donderdag in wijkcentrum de Wildacker.

Lees verder
8 november 2012

Plus voor een sluitende begroting, min voor het beleid

"De begroting in de plus maar de SP geeft deze begroting geen plus." Dat zei onze fractievoorzitter Deborah Eikelenboom tijdens de begrotingsbehandeling voor 2013 in de raadsvergadering van 6 november jl. Ze bedoelt hiermee dat het positief is dat de begroting sluitend is en de mensen er niet op achteruit gaan maar dat het wel een stuk socialer kan.

Lees verder
25 september 2012

Buurtschap 't Hoog heeft haar 'eigen bengske'

SP raadsleden Deborah Eikelenboom en Arno de Laat waren zaterdag jl. aanwezig bij een feestelijk moment in buurtschap 't Hoog. Eindelijk ging daar een langgekoesterde wens in vervulling en kreeg de buurt haar eigen bengske, een social sofa die door de buurtbewoners zelf werd aangeschaft en door hen zelf prachtig is gedecoreerd.
buurttuin 't Hoog

Lees verder
17 september 2012

SP stemmers bedankt!

De SP heeft in Goirle relatief veel kiezers getrokken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier