h

Nieuws uit 2017

10 december 2017

SP gaat mee doen met nieuwe lijsttrekker

SP Goirle doet mee met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 met een lijst met vertrouwde en nieuwe namen. Dat heeft de ledenvergadering zondag 10 december besloten. De lijstrekker is huidig en jongste raadslid Stijn van den Brekel. Huidig fractievoorzitter Deborah Eikelenboom doet een stapje terug en staat op plaats twee.

Lees verder
6 december 2017

Voedselbank Goirle komt er

Er komt een uitgiftepunt voor een voedselbank in Goirle heeft het college van Goirle besloten. Stichting Tilburgse voedselbank krijgt 2.500 euro aan subsidie. Dit gebeurt op iniatief van Jaco van Baalen. Mede dankzij een voorstel van de SP komt dit tot stand.

Lees verder
6 december 2017

SP haalt veel verhalen op in de Wildackers

Foto: SP

SP Goirle hield 18 november een buurtactie in de wijk Wildackers. Ze vroegen de mensen over hun tevredenheid van de buurt. De voornaamste behoefte waren speelplekken en hondenuitlaat plekken op het Van Hogendorpplein.

Lees verder
31 oktober 2017

Arno de Laat verlaat SP Goirle

Per 1 november 2017 sluit Arno de Laat zich aan bij Lijst Couwenberg om verder te gaan als Arbeiderspartij, na 12,5 jaar goede inzet voor SP Goirle. Daarbij verlaat hij de SP. De reden hiervoor is problemen die zijn ontstaan met de afdrachtregeling. De Laat benadrukt zelf dat het niet vanwege de lokale samenwerking is. Dat benadrukt de SP ook.

“Wij zijn blij dat het niets met lokale afdeling van doen heeft. Dat neemt niet weg dat wij Arno’s besluit betreuren. We hebben lief en leed meegemaakt de afgelopen 12,5 jaar als lokale SP. Het doet pijn maar wij gaan als vrienden uit elkaar,” zegt afdelingsvoorzitter Jan van den Brekel.

“Ook wij waren op de hoogte en betreuren het. De samenwerking was goed en Arno is een expert op duurzaamheid, ruimte en verkeer. We haalden samen ook successen, kijk naar de Tilburgse weg, Bakertand onlangs in de raad. Dat zullen we missen. We wensen hem succes, toch met een beetje pijn”, aldus de fractie van de SP.

Lees verder
2 oktober 2017

Herinrichting Tilburgse weg opgeschort

De meerderheid van de gemeenteraad van Goirle heeft tegen het voorstel van het college om Tilburgse weg te herinrichten en twee richting te maken. Voor de partijen die tegen stemde SP, PAG, CDA en Lijst Couwenberg was het kostenplaatje te hoog en voor sommige ook de veiligheid van de fietsers in gevaar.

Lees verder
27 september 2017

Bakertand terug bij Goirle met eco-wijk

Een voorstel om in de Bakerand, dat terug naar Goirle gaat, een ecologische wijk te bouwen van de SP en Proactief Goirle is unaniem aangenomen in de gemeenteraad. Tijdens de raadsvergadering van 26 september jl. over de grenscorrectie van de Bakertand.

Lees verder

Pagina's

U bent hier