h

Herinrichting Tilburgse weg opgeschort

2 oktober 2017

Herinrichting Tilburgse weg opgeschort

De meerderheid van de gemeenteraad van Goirle heeft tegen het voorstel van het college om Tilburgse weg te herinrichten en twee richting te maken. Voor de partijen die tegen stemde SP, PAG, CDA en Lijst Couwenberg was het kostenplaatje te hoog en voor sommige ook de veiligheid van de fietsers in gevaar.

De SP heeft haar twijfels over het plan. “We hebben twee jaar lang gebakkeleid over de doorgaande weg in Riel die te duur zou zijn 8 ton, waar de noodzaak van werd gezien. Nu geven klakkeloos 1,6 miljoen uit voor de Tilburgse weg, vind ik niet verantwoord,” aldus SP-raadslid Arno de Laat. Wethouder van der Ven (LRG), zegt dat hij met het geld de weg aantrekkelijker maken met groen en oversteekbaarheid en dat maakt het duur. “Het is ook om het centrum compleet te maken.”

De Laat vroeg aan het college het voorstel terug te nemen en met meerdere scenario’s te komen voor het plan. “Een luxueuze als deze en twee sobere, “aldus de Laat. Van Oosterwijk (PAG) ging grotendeels mee met het plan en pleiten voor een experiment met de tweerichting. Uiteindelijke vroeg de raad om een luxueuze, een sobere en een experiment met tweerichting verkeer. De wethouder zag er niets in en vreest dat het zes tot tien jaar kan duren voor er iets gebeurt. Dat zei hij naar de schorsing. De wethouder wil het voorstel handhaven dus de meerderheid stemde tegen.

De SP was in het begin al tegen de herinrichting vanwege de onveiligheid voor de fietsers. De weg wordt namelijk smaller en tweerichting voor auto’s. “De vrees voor te smalle weg en veiligheid van de fietsers blijft bij ons, “De Laat. Andere raadsleden haalde dit ook aan bijvoorbeeld Couwenberg en Piet Poos van het CDA. Volgens de wethouder moeten auto’s stoppen als er een fiets aankomt rijden, want hij kan niet doorrijden. “De weg wordt smaller voor de veiligheid,” zegt hij.

Het is nog afwachten wat het college gaat doen. Als het volgend jaar wordt, wordt het voer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wordt vervolgd, dus!

Reactie toevoegen

U bent hier