h

Nieuws uit 2015

14 december 2015

JEAN-LOUIS VAN OS: '‘MENSELIJK GEZIEN DEUGDE HET FAILLISSEMENT VAN THEBE NIET’

Foto: SP

Afgelopen jaar was de regio Midden-Brabant het strijdtoneel rondom het faillissement van de huishoudelijke zorg tak van Thebe. Naast acties van de thuiszorgmedewerkers, gesteund door de lokale SP-afdelingen en het FNV, was er een rechtszaak van de werknemers tegen het faillissement. Ze werden ondersteund door het Advocatencollectief onder leiding van Jean-Louis van Os. Van Os is ook een bekend lid van de SP in Goirle. Een portret van deze sociale advocaat. 

Lees verder
11 december 2015

SP Goirle doet mee met voedselbankactie

SP Goirle doet mee met voedselbankactie
Ook de SP gunt iedereen fijne en smakelijke kerstdagen vooral de mensen die het financieel moeilijk hebben. Daarom doen wij mee met de voedselbankactie van Omroep Brabant door etenswaren die lang houdbaar zijn te verzamelen voor de voedselbank.

Lees verder
11 november 2015

SP boekt resultaat bij begroting 2016

Foto: SP

De SP haalden tijdens de gemeenteraadsvergadering van 10 november over de begroting 2016 enkele zaken binnen. Zo gaat het college opnieuw kijken naar de forse kortingen op de subsidies van verenigingen met als meest schrijnend voorbeeld de muziek en harmonieverenigingen die 80 tot 96 procent gekort worden. Ook gaat het college opnieuw met de bewoners van de Baronielaan in gesprek over het groot onderhoud van de groenstrook. Het eerste voorstel van de gemeente komt geheel niet overeen met de mening van de buurt. 

Lees verder
23 september 2015

SP start zorgmeldpunt

SP Goirle start een zorg meldpunt om te weten hoe de veranderingen in de zorg binnen de gemeente worden ervaren door de inwoners.

Lees verder
2 september 2015

SP organiseert een politiek café met Ronald van Raak

De SP organiseert op 11 september in de Gouden Carolus in Hilvarenbeek een politiek café. De hoofdgast is SP Tweede Kamerlid en oud-Bekenaar Ronald van Raak. Hoe vergaat het de oud-Bekenaar in de Tweede Kamer? Het gespreksonderwerp is de inhoud van zijn nieuwe boek “Op zoek naar ons”. Ronald vertelt daarin over de crisis van het neoliberalisme en nieuwe tegenstellingen in de politiek. We dagen Ronald uit antwoorden te geven op de vragen die hij stelt in zijn boek.

Lees verder
2 juni 2015

SP steunt FNV petitie "red de zorg"

Foto: Peter Koeleman
Red de zorg, teken de volkspetitie van FNV!Lees verder

Pagina's

U bent hier