h

Nieuws uit 2016

19 oktober 2016

Voormalig vluchteling: “Help vluchtelingen meteen met integreren”

Tweeëntwintig jaar geleden kwamen ook vele vluchtelingen naar Nederland, toen uit Bosnië waar een oorlog uitbrak tussen Serviërs, Kroaten en Bosniërs. Samir Cimirotic kwam op elfjarige leeftijd in 1994 met zijn ouders en oudere broer naar Nederland, eerst in het AZC in Roermond en later kregen ze een huis toegewezen in Goirle. Samir was zeer tevreden over hun opvang in Nederland maar adviseert om vluchtelingen tijdig kennis te laten maken met Nederlandse taal en samenleving. Dat vindt de SP ook en vroeg Samir om advies.

Lees verder
22 september 2016

Avond over Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico

U zult misschien gemerkt hebben dat het eigen risico de afgelopen jaren is gestegen naar 385 euro en dat het huidig zorgstelsel met marktwerking de zorg duurder en bureaucratischer heeft gemaakt. Daarom komt de SP samen met verschillende maatschappelijke organisaties met een alternatief het Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. Om meer uitleg te geven over Nationaal Zorgfonds organiseert SP Goirle 4 oktober een bijeenkomst.

Lees verder
13 juli 2016

Eindelijk een reserve voor het sociaal domein

De gemeenteraad heeft tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces besloten om 1,1 miljoen van het overschot van 2,2 miljoen op zorg te reserveren voor de zorg. Dit op initiatief van de PvdA, SP, Lijst Riel Goirle, Pro Actief Goirle en Lijst Couwenberg. 

Lees verder
24 april 2016

Raadsleden ervaren, wat mensen met een beperking ervaren

Foto: SP

“Ik wil ook graag nog met de rolstoel kijken, hoe goed het Kloosterplein te bereiken is,” zei raadslid Eric Schellekens van Lijst Riel Goirle (LRG) geboeid toen hij gisteren in een rolstoel winkelcentrum de Hovel verkende tijdens een actie van de SP en belangenorganisatie Wij Staan Op. De partij liet lokale politici in een rolstoel ervaren hoe toegankelijk de Hovel is. Die uitdaging werd opgepakt door raadsleden Eric Schellenkens (LRG) en Arno de Laat (SP) en de voorzitter en secretaris van D66 Goirle Piet Verheijen en Ad Mutsaers. De politici werden door  raadslid voor de SP Stijn van den Brekel begeleid over de Hovel, omdat hij zelf in een rolstoel zit en dus ervaringsdeskundige is.

Lees verder

U bent hier