h

Nieuws uit 2018

19 december 2018

SP: Plan Leijoever dient niet het belang van Riel

Tijdens de raad van 18 december jl. vroeg de SP zich sterk af, of het bouwplan voor de Leijoever het belang van Riel en de natuur dient. De gemeente wil  6 woningen bouwen op het voormalige opslag terrein van de Corput. Daarbij komen nog 8 villa’s 10 meter vanaf de Leij, wat normaal 25 meter moet zijn vanwege de natuur. Daar ligt volgens de SP het pijn punt van de buurt.

Lees verder
6 december 2018

SP wil diftar deur dicht houden

De SP heeft tijdens de gemeenteraad van 4 december jl. tegen het nieuwe afvalbeleid in Goirle gestemd. Volgens raadslid Deborah Eikelenboom laat het college een opening voor de invoering van diftar. Wethouder Schelkens zei twee weken geleden dat er op de containers een chip komt, waardoor het diftar proef is voor eventueel in de toekomst.

Lees verder
5 december 2018

Wat te doen met het Van Hogendorpplein?

 “Wat te doen met het Van Hogendorpplein?” Dat gaat de SP met de buurt rondom het Van Hogendorpplein zaterdag 8 december onderzoeken.

Lees verder
8 november 2018

Succes voor SP, onderzoek gratis ov

Afgelopen dinsdag was de behandeling van de begroting voor 2019 van Goirle. De SP boekten winst doordat een motie om te kijken naar gemeentes met gratis ov werd aangenomen. De partij wil de effectiviteit van gratis ov aantonen en hoopt dat het realiseerbaar is in Goirle.

Lees verder
28 september 2018

Raad Goirle neemt motie Kinderpardon aan

Tijdens de raadsvergadering van 25 september is een motie van SP, CDA, D66, PvdA en Arbeiderspartij voor een kinderpardon unaniem aangenomen. De rest van de raad volgde na een debat en een schorsing.

Lees verder
25 september 2018

SP biedt bezwaren tegen tweerichting Tilburgse weg aan

De SP biedt vrijdag 5 oktober handtekeningen aan wethouder Poos tegen de tweerichting op de Tilburgse weg. Dat zal gebeuren op de hoek van de Kalverstraat en de Tilburgse weg om 11 uur. U bent van harte welkom.

Lees verder

Pagina's

U bent hier