h

De kranten in week 8, links of een ruk naar rechts?

25 februari 2008

De kranten in week 8, links of een ruk naar rechts?

Het Brabants Dagblad van woensdag 8 februari schreef over de wens van minister Rouvoet van Jeugd en gezin. Hij wil een discussie over het feit dat er in Nederland te weinig kinderen geboren worden. Dat is volgens de minister slecht voor de economie en de vergrijzing wordt onbetaalbaar. De minister was nog niet uitgesproken of hij kreeg bijval.

Column Geert van Ostaden

De vereniging Grote Gezinnen juicht het pleidooi toe, alsook de hoofdredacteur mevrouw Pardoen van Ouders Online. Hoogleraar economie Bernard van Praag van de universiteit van Amsterdam gaat wel heel ver in zijn bijval: “wie geen kinderen op de aarde zet, dient ook maar zelf voor zijn AOW te zorgen”. Hij noemt bewust ouderloze echtparen zelfs ‘parasieten’ die wel de vruchten plukken van de ouderenverzorging van de staat maar er zelf niets voor terug doen.
In het zelfde Brabantsdagblad neemt Van der Meulen het op voor Rouvoet. In zijn column schrijft Van der Meulen dat de minister alleen een discussie wil en zeker geen staatsbemoeienis over dit onderwerp. Maar een minister die alleen een discussie wil, maar verder (met of zonder medestanders) geen argumenten aanvoert welke richting die discussie op moet gaan, spreekt natuurlijk een standpunt uit. Net zoals in de discussie over abortus? Deze regering is voor vele misschien onzichtbaar, maar trekt de teugels duidelijk naar rechts.

In het Goirlesbelang las ik woensdag 20 februari een geheel ander bericht. Groenlinks Goirle sluit zich aan bij Groenlinks Tilburg. De reden: “In Goirle waren er al sinds een aantal jaren niet genoeg actieve leden. Het samengaan met de Tilburgse afdeling is dan ook een logische stap”. Voor Goirle is het natuurlijk een verlies. Een sterke linkerkant is ook in onze gemeenschap een voorwaarde voor een eerlijke en solidaire samenleving. De SP Goirle vindt het dan ook jammer dat Groenlinks Goilre niet meer bestaat. We hopen dat in ieder geval geen ruk naar rechts wordt in onze gemeente.

U bent hier