h

Kunst moet wel bereikbaar zijn!

9 april 2008

Kunst moet wel bereikbaar zijn!

Burgemeester Machteld Rijsdorp heeft op 28 maart om 19.30 uur in het gemeentehuis de expositie “Different Worlds” geopend. Er is werk te zien van Suus Suiker. Volgens het persbericht werd de opening muzikaal omlijst door de pianist Jakub Karczewski. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Tot zover de berichten in de media.

De SP vraagt zich af waarom er steeds gekozen wordt voor het gemeentehuis als locatie. Natuurlijk is het prachtig als het gemeentehuis gebruikt wordt als multifunctioneel gebouw. Maar dan moet datzelfde gemeentehuis wel in staat zijn om tijdens exposities ruimere openingstijden te kunnen hanteren.

Want, “de tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis”, betekent ook dat veel mensen de expositie niet kunnen bezoeken. Is dit de bedoeling van de gemeente Goirle? De SP denkt van niet, maar weet ook niet waarom de gemeente steeds het gemeentehuis als expositieruimte gebruikt.

Immers, zo’n 150 meter verder ligt ons Cultureel Centrum Jan van Besouw. Helemaal gerenoveerd moet dit gebouw het centrum worden van cultuur in Goirle. Natuurlijk ondersteund door wijkgebouwen en particuliere initiatieven.

Het CC Jan van Besouw heeft wel de mogelijkheden om ook na kantooruren mensen te ontvangen. Het zou dus logisch zijn om exposities in het Cultureel Centrum te houden, tenzij de gemeente in de toekomst aangeeft het gemeentehuis langer open te houden bij tentoonstellingen.

Maar in een gemeente als Goirle is concurrentie op het gebied van cultuuruitbater, tussen het nieuwe Cultureel Centrum versus gemeentehuis, natuurlijk niet wenselijk.

Het lijkt de SP dan ook een logische oplossing dat het gemeentehuis stopt als expositieplaats; we hebben immers 150 meter verderop een totaal vernieuwd Cultureel Centrum, waar de Goirlese bevolking ook na kantooruren terecht kan.

U bent hier