h

PAK DE BUS TERUG!

9 november 2008

PAK DE BUS TERUG!

De Hovel en het CC Jan van Besouw hebben een flinke opknapbeurt gehad. Er is volop aan de auto gedacht, je kunt immers onder het winkelcentrum parkeren. De SP Goirle vindt het wel vreemd dat er nergens een bus stopt. Een heel centrum vernieuwd, maar nergens een halte. Terwijl overal in Nederland het openbaar vervoer voorrang krijgt.
Het is immers gemakkelijk en milieuvriendelijk.

Ook het verpleeghuis Elisabeth en de verzorgflat Bergvenne zijn niet bereikbaar met de bus. Voor de SP Goirle is het helder, de bus moet ook daar weer terug. Als dit gedeelte van Goirle bereikbaar is met het openbaar vervoer zal er ook minder gebruik worden gemaakt van de Regiotaxi. Mensen kunnen dan immers de bus pakken.

Ook is de SP Goirle van mening dat de bus weer via twee trajecten moet gaan rijden. Dus over zowel Abcoven als de Tilburgseweg. Dan kunnen ook de bewoners van de Bocht er gebruik van maken.

Nu rijdt er een dubbele bus door Goirle, u weet wel, met zo’n harmonica in het midden. Die kan amper gedraaid komen in de straat, en rijdt zeker niet om Goirlese burgers te vervoeren. Deze bus is afgestemd op passagiersvervoer van Stappegoor naar het centrum van Tilburg. Ons openbaar vervoer is dus grotendeels ingericht op Tilburgse behoefte. Voor de SP Goirle is het duidelijk, het busvervoer in onze gemeente moet en kan veel beter. Iedereen moet er gebruik van kunnen maken, en bovengenoemde gebieden moeten bereikbaar zijn.

Ook in de discussie over het Kloosterplein moet rekening worden gehouden met het openbaar vervoer. Hoe het nieuwe plein ook ingericht wordt, er moet een bushalte komen. Dat is volgens de SP Goirle niet meer dan logisch.

Dus, PAK DE BUS TERUG!

U bent hier