h

Pak de Bus terug

26 november 2008

Pak de Bus terug

De SP vraagt zich af waarom een groot gedeelte van Goirle niet in het openbaarvervoersplan is opgenomen. In het Goirles Belang van 8 oktober jl. hebben wij aandacht gevraagd voor het feit dat er geen bushalte is bij het verpleeghuis Sint Elisabeth, de verzorgingsflat Bergvenne, de Hovel en het Cultureel Centrum Jan van Besouw.

Omdat de bus niet meer over de Tilburgseweg rijdt kunnen de bewoners van de Bocht ook niet naar ons centrum. Lange tijd is zowel de Hovel als het cultureel centrum een bouwput geweest, maar na de opening van het nieuwe centrum valt deze weeffout erg op.

We hebben de oudere en mindervalide bewoners van het centrum om hun mening gevraagd. Uit de meer dan 200 reacties blijkt dat er een vreemde situatie is ontstaan. Ouderen en mindervaliden kunnen het centrum niet uit met het openbaar vervoer, en mensen uit deze groep die buiten het centrum wonen kunnen er niet in!! We hebben dit probleem besproken met de betreffende wethouder, de heer van Boxtel, en die heeft beloofd dit probleem te bekijken. Omdat openbaar vervoer een zaak is van de provincie hebben we de SP fractie in de Provinciale Staten gevraagd hier vragen over te stellen.
Nu ook de route van het buurtbusje gaat veranderen, hebben wij ook daar vragen over gesteld. Er is nu geen direct openbaar vervoer meer naar het Elisabeth ziekenhuis.
In de toekomst moet je op Stappegoor overstappen en bij het ziekenhuis zo'n 400 meter lopen, iets wat veel mensen niet kunnen.
Er zouden te weinig passagiers zijn voor de busjes zijn. Maar nu er aandacht is in de pers stijgt het aantal gebruikers. De SP vraagt zich af of er wel genoeg informatie is verstrekt over de mogelijkheden van het buurtbusje. Immers, onbekend maakt onbemind.

Maar éen ding is zeker, een goed functionerend openbaar vervoer is geen luxe, maar een basisbehoefte. De gemeente Goirle moet zich daar voor inspannen.

De SP zal dat ook doen, wij houden u op de hoogte!!

U bent hier