h

DE SP LIEP OOK MEE!!!!!!!!!!!!!!

6 november 2009

DE SP LIEP OOK MEE!!!!!!!!!!!!!!

De gemeente Goirle wil de Wildacker sluiten. Dit plan valt niet in goede aarde bij de vele verenigingen die bij de Wildacker onderdak hebben. Daarom verzamelden zij 1300 (!!) handtekeningenen en die werden dinsdag 3 november 2009 aangeboden aan de burgemeester van Goirle.

Ook de SP liep vorige week met een aantal leden mee. In de tocht naar het gemeentehuis, om de handtekeningen aan te bieden met het verzoek de Wildacker open te houden.
Zoals vele Goirlenaren vind de SP dat de Wildacker moet blijven. De SP is voor voorzieningen verspreid in de wijken. Het is eigenlijk belachelijk voor woorden. Die
€ 45.000,-- is een peulenschil als je dit afzet tegen de subsidie die het Cultureel Centrum Jan van Besouw krijgt.
Ook als je kijkt wat de gemeente wil uitgeven aan het Kloosterplein. Van wat dat nu al gekost heeft aan een externe bureau's, ambtelijke uren, de kleurrijke brochure huis aan huis verspreid, bijeenkomsten o.a. in het Cultureel Centrum Jan van Besouw. Van dat geld had de Wildacker jaren open kunnen blijven!! De gemeente heeft destijds de verkeerde keuze gemaakt door een te groot Cultureel Centrum te (ver)bouwen. Dat jaarlijks boven op de subsidie nog eens vier ton te kort komt.
Maar om die tekorten af te wentelen op de Wildacker? Niet dus!!
Wat wordt het volgend slachtoffer? Wijkcentrum d’n Deel?
En daarna? De Leybron?
De gemeente verwacht in 2013 acht miljoen euro te hebben voor een groot Kloosterplein. (Er is nog maar 0.9 miljoen) Wat de SP betreft mag dit een heel stuk soberder. Dan kan al dat geld gebruikt worden om bestaande voorzieningen op peil te houden in plaats van te laten verdwijnen.

U bent hier