h

Donkere wolken, zilveren randjes, voorpaginanieuws op pagina 30 en een nieuw postkantoor.

8 februari 2010

Donkere wolken, zilveren randjes, voorpaginanieuws op pagina 30 en een nieuw postkantoor.

Hoeveel weten we nog niet, maar de gemeente zal moeten bezuinigen. De bijdrage die de gemeente van het Rijk ontvangt zal in de toekomst omlaag gaan. Zo wordt de crisis afgewenteld op de burger en zullen allerlei voorzieningen in onze gemeente onder druk komen te staan.
Den Haag minder geld = wij minder geld.

Voor de SP een kortzichtige manier van geld besparen. De banken hebben al miljarden van ons belastinggeld gekregen, en weer wordt nu de rekening op ons bord gelegd. Maar hoe gaan we hier in onze gemeente op reageren?
De SP legt de nadruk niet op wat we doen, maar op wat we niet gaan doen!

Dus: de eerst komende jaren geen riskante projecten, geen peperduur plein, maar gewoon een pas op de plaats en elke eurocent tien keer omdraaien en verantwoord uitgeven.

Maar er gebeuren ook leuke dingen in onze gemeente.
Zo stond op 30 januari op pagina 30 van het Brabants Dagblad dat wijkcentrum de Wildacker een veelzijdige droomtuin krijgt. Dezelfde Wildacker die vorig jaar door de gemeente zou worden gesloten!
Gelukkig stak de gemeenteraad daar een stokje voor. Al die tijd was dit buurthuis bezig een subsidie binnen te halen van het Oranjefonds. En dat is nu gelukt!
In de droomtuin kome twee jeu-de-boulesbanen, een boomgaard een terras en een podium.
Vanaf deze plaats wil de SP de Wildacker hiermee feliciteren. Het is in één woord geweldig! Een tuin met een ontmoetingsfunctie voor de wijk, dat is precies wat de SP voor ogen staat.

Een ander bericht in het Brabants dagblad (5 februari) leert ons dat er een postkantoor komt in de Em-Tè op de Hovel.
Ook dat is goed nieuws: voorheen moesten we in de vakantieperiode naar Tilburg, omdat de winkel waarin het agentschap was gevestigd, in de vakantie drie weken dicht was.

Enige tijd geleden liep ik over het Kloosterplein en wat schetst mijn verbazing?
Op wat bloembakken na was het plein dynamisch, levendig en gezellig. Wat er aan de hand was? Een man was er met kinderen aan het voetballen!

U bent hier