h

Ik wil me als raadslid inzetten voor de jongeren en gehandicapten

15 februari 2010

Ik wil me als raadslid inzetten voor de jongeren en gehandicapten

Ik ben Stijn van den Brekel en sta op de lijst van de SP. Mijn leeftijd is 20, dus ik zit nog midden in mijn jeugd.
Ik weet wat er speelt en ervaar hetzelfde als andere jongeren. Waarom zou je SP moeten stemmen?

Daar zijn goede redenen voor. Wij vinden dat er goede voorzieningen voor jongeren in Goirle moeten zijn zoals een hangplek, uitgaansgelegenheden en verenigingen waar je sport of iets anders kunt doen. Zo moet verveling voorkomen worden. Maar wij vinden dat het jeugdbeleid samen met de jongeren overlegd en uitgevoerd moet worden. Ik wil als SP lid en misschien als raadslid komende raadsperiode een onderzoek doen met jongeren over de uitgaansgelegenheden in onze gemeente, en natuurlijk ook met ouders en buurtbewoners. Misschien dreigt het Kelderke te verdwijnen. Dat is een groot verlies voor de jeugd en natuurlijk voor de Goirlese horeca. Moet de jeugd dan maar naar Tilburg gaan, of houden we ons dorp leefbaar? Allemaal vragen die ik de komende raadsperiode beantwoorden wil. Ook vinden wij dat er de komende periode meer geïnvesteerd moet worden in betaalbare woningen voor starters zodat de Goirlese en Rielse jeugd in hun dorp kan blijven wonen, dus geen dure projecten, maar bouwen naar vraag. In Riel zijn de afgelopen jaren bijvoorbeeld geen woningen gebouwd. Dus als je jong bent en je hart zit links en het klopt nog steeds, stem dan SP!

Ik ben zelf gehandicapt en zit in een rolstoel. Ik heb de ziekte van Duchenne, dit is een spierziekte en ik kan vanaf mijn 10de niet meer lopen. Maar dat hoeft geen beperking te zijn om raadslid te worden. Met mijn kandidaatschap alleen al wil ik laten zien dat gehandicapten net zo volwaardig mee kunnen doen met de samenleving als iedereen. Ik wil dat stereotype van 'gehandicapten kunnen niks', voorgoed uit de wereld helpen. Met mijn beperking zie ik de problemen door de ogen van de gehandicapte en zie ik ook waar ze tegenaan lopen. De SP vindt dat de openbare gebouwen aangepast moeten zijn en ook het openbaar vervoer, want dan zijn gehandicapten zelfstandiger dan met alleen de deeltaxi. Dat het aanpassen van een auto voor gehandicapten afgeschaft is, betreuren wij. Wij willen als SP niet dat er meer bezuinigd gaat worden op de voorzieningen voor gehandicapten. Want zij kunnen er niets aan doen dat ze gehandicapt zijn. Dus als je gehandicapt bent en je hart zit links en het klopt nog steeds, stem dan SP!

Maar ik zal me natuurlijk voor iedere Goirlenaar en Rielenaar inzetten, want wij zijn op de wereld om elkaar te helpen, niet waar? Onze leus is dan ook “jij SP, Ik SP, Wij SP”!

U bent hier