h

Bomen gekapt in de Hellen

21 maart 2010

Bomen gekapt in de Hellen

De Groene long in de Hellen is een uniek stuk groenvoorziening in een woonwijk.
De bomen zijn er uitgegroeid tot volwaardige bomen en bieden een thuis aan steeds meer vogels en andere diersoorten.Een dergelijk gebied binnen de bebouwde kom brengt de natuur dichtbij, ook voor onze kinderen.
Bewoners kwamen in opstand toen de gemeente met plannen kwam om juist in dit gebied te gaan bouwen.

De SP vond dat de verpaupering, die hier en daar werd waargenomen, moest worden aangepakt door het groen
te verzorgen en niet door het groen te kappen, bomen zijn immers zeer waardevol als het gaat om de luchtkwaliteit.
In 2007 werden met de actie "Geen beton in de Groene Long" bijna1000 handtekeningen opgehaald en 2 bouwprojecten werden afgeblazen of aangepast.

De bouw van de appartementen achter de sporthal en de bouw van de bredeschool zullen binnenkort echter wel van start gaan.
De SP betreurt het dat bij het ontwerp geen rekening gehouden is met het groen en de landelijke uitstraling van de Frankische Driehoek.

De afgelopen week zijn 100 bomen in het gebied gekapt.Het zijn vooral grote bomen die gekapt werden, zelfs een boom met een omvang van 4 meter werd geveld door de kettingzaag.De jonge bomen die straks aangeplant zullen worden kunnen het verlies van zulke grote reuzen niet compenseren.De kap van zoveel grote bomen is desastreus voor de lucht kwaliteit en de biodiversiteit.

Daarnaast getuigt het van weinig respect voor de natuur, door vlak voor het broedseizoen zo massaal te kappen, veel vogels zijn nu hun thuis en hun broedplek kwijt.De SP heeft diverse malen protest aangetekend tegen het kappen van bomen in het broedseizoen.

U bent hier