h

SP wil constructief samenwerken met het college

29 april 2010

SP wil constructief samenwerken met het college

Op Woensdag 21 April is het nieuwe college van CDA, Lijst Riel Goirle en VVD geïnstalleerd.
In het bestuursprogramma dat werd gepresenteerd, zijn enkele SP standpunten overgenomen.Wij hebben daarom een positieve verklaring afgelegd en benadrukt dat we constructief willen samenwerken met het nieuwe college.
Dit zal niet betekenen dat we de komende 4 jaar lui achterover gaan leunen.

Ook nu we met 2 zetels in de raad zitten, zullen we het contact met de mensen op straat blijven zoeken en gaan buurten in de buurt.
Uiteraard zullen we het college nauwlettend in de gaten houden en wij zullen aansturen op een goed sociaal beleid met een sterke WMO, betaalbare woningen en zorgen dat Goirle en Riel mooi groen blijven.
De volgende verklaring werd door Deborah Eikelenboom in de gemeenteraad uitgesproken:

Voorzitter,

De SP is verheugd met het bestuursprogramma. Het is weliswaar een algemeen programma, maar er wordt een duidelijke richting aangegeven en de SP is blij met die richting. Uiteraard zullen wij het college nauwlettend in de gaten gaan houden, dat zij niet gaandeweg van koers veranderen.

Het is een eenvoudig bestuursprogramma zonder veel franjes, maar dat past bij de enorme bezuinigen die ons nog te wachten staan. In de moeilijke tijden die komen, zal de SP er op aandringen de pijn eerlijk te verdelen en kwetsbare groepen te ontzien.

Voorzitter,

Wij hebben er nooit geen doekjes om gewonden, maar wij hebben een paar weken geleden wel een groot doek opgehangen met de tekst ' Goirle heeft geen poen voor een plein van 8 miljoen ' en wij vinden het dan ook verstandig dat grote prestigieuze projecten, zoals het Groot Kloosterplein nu in de ijskast worden gezet. Zuinig aan klinkt altijd vervelend, maar ' eenvoud en minder duur ' hebben zeker ook iets positiefs. Wij hebben het gevoel dat Goirle en Riel zonder prestigieuze projecten meer zich zelf kunnen zijn. En het is goed dat het nieuwe bestuur het voornemen heeft nu snel te werken aan een gezellig plein.

De SP is tevens verheugd met het voornemen van het nieuwe bestuur om de Groene Toeristisch Poort slechts een bescheiden invulling te geven en dat ons mooie buitengebied met respect behandeld wordt. Ook hier geldt, bescheidenheid is winst. Wij hebben er altijd op aangedrongen om zorgvuldig om te gaan met het groen, en wat ons betreft ook binnen de bebouwde kom zodat Goirle en Riel hun groene en landelijke karakter zullen behouden.

Voorzitter, er komen moeilijke tijden aan, vandaar dat dit programma zonder franje passend is voor de toekomst, maar zoals gezegd, eenvoud kan ook staan voor behoud van kwaliteit. Wij willen samen met het college en samen met de burgers zoeken naar oplossingen om basiskwaliteit ook in moeilijke tijden overeind te houden.
De SP vindt het bestuursprogramma een uitdaging, we hopen prettig samen te werken en wij wensen het nieuwe college veel succes toe.

U bent hier