h

Afname ritten regiotaxi met 31%, waarom?

9 augustus 2010

Afname ritten regiotaxi met 31%, waarom?

Bij de behandeling van de bestuursrapportage viel de SP wat op. Het aantal taxi ritten is met 31% afgenomen sinds de invoering van een inkomensgrens op het gesubsidieerde tarief van de Regiotaxi. Wie daarboven komt moet het gehele tarief zelf betalen om met de taxi mee te kunnen.

Maar met een afname van 31% van de ritten gaan een aantal mensen niet meer met de taxi, waarom? Hebben deze mensen ander vervoer kunnen regelen, de auto laten aanpassen (wat de gemeente niet meer vergoedt) of zitten de mensen achter de geraniums. Dat laatste hoop ik niet want dan is het beleid van de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) mislukt. Want dat beleid moet er juist voor zorgen, mensen te ondersteunen deel te nemen aan de maatschappij die daar moeite mee hebben. En mensen moeten dan niet in een isolement raken. Wij hebben daarom gevraagd aan de wethouder WMO de heer Sperber (CDA), of hij kan onderzoeken waar de mensen die niet meer met de taxi gaan zijn gebleven. Hij antwoordde daarop dat hij niet weet hoe hij dit moet onderzoeken.

Wij willen de wethouder daarbij helpen. Wij hebben daarom een vraag: bent u of kent u iemand die niet meer met de taxi gaat vanwege de inkomensgrens grens op het gesubsidieerde tarief van de Regiotaxi of iets anders? Een andere vraag is hoe heeft u of men het opgelost of niet? Kunt u dan contact met ons opnemen? Bij voorbaat dank en de SP Goirle zal met u antwoorden aan de slag gaan.

Met Vriendelijke groet,
Stijn van den Brekel
Raadscommissielid Welzijn voor de SP
Namens SP Goirle

Contact opnemen
Saelde 18
5051 WL Goirle
stijnvandenbrekel@live.nl
013-5342970

U bent hier