h

Geen GROOT, maar wel een gezellig Kloosterplein!!

16 augustus 2010

Geen GROOT, maar wel een gezellig Kloosterplein!!

Veel mensen zullen het eens zijn dat het huidige Kloosterplein grijs en grauw is. Wij zijn al langer van mening dat het plein kleurrijker en gezelliger moet worden.
Maar van meet af aan zijn we ook duidelijk geweest dat het onverantwoordelijk is, om te investeren in een groot miljoenen plein nu we ons middenin een kredietcrisis bevinden, waarvan de gevolgen nog jaren voelbaar zullen zijn.

We zijn daarom blij, dat nu ook het college van B&W terughoudend is wat betreft een groot Kloosterplein. Reserve gelden zullen niet altijd als vanzelfsprekend in het project worden gestopt, nu de gevolgen van de kredietcrisis zichtbaar worden.
Daarnaast is het voorlopig ontwerp van het Groot Kloosterplein niet langer een totaalplan, maar een gefaseerd plan, bestaande uit 3 delen, en de afzonderlijke fases zullen alleen gerealiseerd worden bij voldoende financiƫle middelen.Daarmee is de vanzelfsprekendheid van een groot plein van tafel.
Op 20 juli werd het voorlopig ontwerp van het Groot Kloosterplein, als uitgangspunt voor het uitvoeren van fase A in 2011,
aan de raad voorgelegd.
Deborah Eikelenboom heeft in haar pleidooi benadrukt dat het huidige plein getransformeerd moet worden tot een sfeervol plein met bankjes, bloembakken en een waterpartij. We moeten ons niet langer op een groot, maar op een gezellig plein richten.
De wethouder was het daar volledig mee eens en heeft verklaard dat het raadsvoorstel alleen fase A betreft, en dat over elke volgende fase afzonderlijk gestemd zal worden.
Met die toezegging van wethouder Verhoeven, kon de SP instemmen met het realiseren van fase A medio 2011
De SP hoopt dat de discussie over een groot prestigieus plein luwt, als ons centrum straks een gezellig, sfeervol dorpsplein heeft.

U bent hier