h

Nieuwe verkiezingen, nieuwe kansen!

17 november 2010

Nieuwe verkiezingen, nieuwe kansen!

De afgelopen Tweede Kamer verkiezingen heeft Emiel Roemer omschreven als verlies met een gouden randje. En terecht, niemand had verwacht dat de SP zo goed uit de bus zou komen.

Minder is dat we nu met een uiterst zwakke regering opgescheept zitten, de eerste problemen met de PVV zijn er al, dit doet sterk denken aan de LPF, en daar zit ons land niet op te wachten. Maar de verkiezingen van maart 2011 gaan niet over de Tweede Kamer, het zijn Provinciale Statenverkiezingen. De Provincie, voor veel mensen de ver van mijn bed show. Toch heeft de Provincie veel invloed op onze gemeente, bij de raadsvergadering van negen november werd de begroting besproken, een motie van de SP is toen aangenomen.

De bus terug in ons centrum, niet alleen bij de Hovel, maar ook bij verzorgingshuis Sint Elisabeth. U ziet, de SP kan zo al een punt opnoemen waarom u in maart uw stem moet uitbrengen. Want de Provincie gaat over het openbaar vervoer. We moeten als gemeente wel ons best doen om ons Goirles geluid te laten horen in s`Hertogenbosch!!!

Maar uw stem gaat verder, u stemt ook voor de leden van de Eerste Kamer, en dat gebeurt dan indirect. En deze Eerste Kamer kan wetgeving van de tweede kamer tegenhouden. Als de huidige regering ook in de Eerste Kamer een meerderheid krijgt, staat de oppositie buitenspel. Het is daarom zeer belangrijk dat de oppositie het instrument Eerste Kamer in handen houdt. Want dat is democratie: een goede verhouding tussen coalitie en oppositie. De SP staat klaar om deze rol te vervullen. En vergis u niet, het is zo maart 2011. Tot die tijd zal onze afdeling zich inzetten om u alle informatie over de verkiezingen te verstrekken. U hoort zeker nog van ons. Of nog beter, blijf niet mokkend aan de kant staan, maar sluit u aan!!!

U bent hier