h

KERNENERGIE, ER KOMT GEEN EINDE AAN!!!!!!!!!!!!

5 februari 2011

KERNENERGIE, ER KOMT GEEN EINDE AAN!!!!!!!!!!!!

Groene kernenergie, het kan. Aldus Peter de Jeager (wetenschapsjournalist) en Henk Huizing (stafmedewerker InnovatieNetwerk). (Brabants Dagblad, 11-2-2010).

"De bestaande reactoren zouden volgens de beide heren makkelijk omgebouwd kunnen worden met als doel niet meer te werken met uranium maar met thorium. Kernenergie is gevaarlijk, denk aan het afval dat duizenden jaren opgeslagen moet worden. En voor de gevaren van mogelijke rampen. En ook het uranium raakt op.
Al deze risico's zin te vermijden door over te stappen op thorium.
Deze vorm van kernenergie is uitgevonden door de Italiaanse Nobelprijswinnaar Rubbia. Die ontwierp in de jaren 50 de thoriumreactor.
Deze kan niet ontploffen, geeft nauwelijks afval (slechts een paar honderd jaar radioactief) en thorium is makkelijk te winnen.
Thorium, in 1826 genoemd naar de Noorse god Thor, behoeft geen dure en energieverslindende verrijking en je kunt er geen atoomwapens mee maken.
In diverse landen is er hernieuwde aandacht voor thoriumcentales.
Verst gevorderd: India.
Daar wordt gebouwd aan een prototype met een capaciteit van 500 megawatt. China en Zuid Afrika hebben plannen.
Nederland volgt ???

KERNENERGIE, JA GRAAG? zou de nieuwe slogan kunnen worden op buttons".

Dit alles volgens beide heren in het opinieartikel.

Wat een nonsens, Thorium is nog niet te gebruiken in een reactor. Thorium 232 vergelijken met splijtbaar uranium 235 is flauwekul.
Thorium 232 is wel te vergelijken met uranium 238, de meest voorkomende component in natuurlijk uranium.
Wil je thorium in een reactor gebruiken is dat te vergelijken met het gebruik van uranium 238 in snelle kweekreactoren waarbij plutonium 239 wordt gevormd.
En juist die kweekreactortechnologie komt niet van de grond vanwege technische problemen.
India is al 50 jaar!!! aan het werken met een centrale gebaseerd op thorium, maar het project is de testfase nog steeds niet niet voorbij!
Zo bevat een thoriumreactor zeer hoog radioactief materiaal dat je niet kunt scheiden. het moet dus nog beter afgeschermd worden dan de brandstof van een gewone
reactor. Het afvalprobleem wordt dus niet minder maar gewoonweg lastiger.
En in een thoriumreactor wordt wel degelijk materiaal gevormd waar je heel goed kernwapens van kunt maken.
GROENE KERNENERGIE, WAAR JE GEEN KERNWAPENS VAN KUNT MAKEN BESTAAT NIET!!

Voor zover groene kernenergie. Er is nu bekend dat Frankrijk vergaande plannen heeft om op de bodem van de oceaan een reactor te bouwen. Dit project heet FLEX BLUE.
Het principe is hetzelfde als dat van een onderzeeƫr aangedreven door atoomenergie. De ontwikkelingskosten zijn laag, terroristen kunnen er niet bij, en vliegtuigen kunnen er niet op neer storten. De centrale, op 100 meter diepte, wordt geheel van het vasteland bediend. Met de bouw van het prototype wil men over twee jaar beginnen.

IK DENK DAT IK DE BUTTON MET DE TEKST ATOOMENERGIE? NEE BEDANKT! MAAR OP MIJN JAS LAAT ZITTEN!

SP Goirle, Geert van Ostaden.

U bent hier