h

De Wildacker blijft open

12 april 2012

De Wildacker blijft open

Goirle - De Wildacker blijft als wijkcentrum open. Jongerencentrum Mainframe gaat wel sluiten en verplaats zijn activiteiten. Dat adviseerde de gemeenteraad tijdens de vergadering van 10 april.

Deze beslissing was in het kader van het raadsvoorstel inzet accommodaties. Het voorstel is om 50.000 euro structureel te bezuinigen op accommodaties, zoals de Deel, de Wildacker en het Jongerencentrum Mainframe. Dat waren ook de drie opties, die de raad moest adviseren voor sluiting en verplaatsing van zijn activiteiten. Naast deze drie opties was er nog een vierde van wijkcentra de Wildacker en de Deel, die pleit voor het openhouden van beide wijkcentra. De raad adviseerde uiteindelijke het sluiten van de Mainframe en het verplaatsen van het jongerenwerk naar elders, waar naartoe gaat het college nog onderzoeken.

Deborah Eikeleboom fractievoorzitter voor de SP hield een warm pleidooi voor optie 4, het open houden van wijkcentra de Deel en de Wildacker. “De Wildacker is een unieke en onvervangbare plek. Een huiskamer die mensen in hun hart sluit. Onderzoeksbureau K+V zegt dat de Wildacker op de verkeerde plek staat. Ik denk van wel, het staat midden in de samenleving.” Eikeleboom prijst de wijkcentra voor hun schappelijke prijs, zodat alle doelgroepen mee kunnen doen en dat bijvoorbeeld minima niet uitgesloten worden.

De SP is het eens dat er bezuinigd kan worden op de accommodaties, het liefst eerlijk verdeeld over de accommodaties. De partij kiest voor het sluiten van de huidige locatie van de Mainframe en splitsen van het jongerenwerk in de oudere en jongere jeugd. Zo wil de partij dat de jongere jeugd naar de bredescholen of de Deel gaan. De oudere jeugd moet een eigen honk krijgen, die bijvoorbeeld aangebouwd kan worden aan de nieuwe Haspel of ingebouwd kan worden bij nieuwbouw op de huidige locatie. Eikeleboom voegt hier aan toe: “Dit moet wel in overleg met stichting Jong, jongerenwerkers en natuurlijk de jongeren zelf gebeuren.”

U bent hier