h

Emile Roemer gekozen tot lijsttrekker

4 juni 2012

Emile Roemer gekozen tot lijsttrekker

Emile Roemer
SP-fractievoorzitter Emile Roemer is op het partijcongres van 2 juni aangewezen als lijsttrekker voor de komende verkiezingen op 12 september. De leden van de SP hebben daarmee formeel hun vertrouwen in hem uitgesproken.

Amper twee jaar geleden was Emile Roemer nog de grote onbekende bij het grote publiek, maar Roemer kwam, zag en overwon, want de SP is flink gestegen in de peilingen en opnieuw ziet het er naar uit dat we een record gaan doorbreken. Geen wonder dat onze leden massaal achter Roemer staan.

Ondertussen is Emile Roemer meer dan een sympathieke gast in talkshows, een regering met de SP is een serieuze optie geworden en de vragen worden daarom scherper en kritischer, hoge bomen vangen immers veel wind. Een veel gehoorde vraag is waar de SP haar mooie idealen van wil betalen. Onderstaande brochure - van voor de val van het kabinet - laat duidelijk zien hoe ongelijk het kapitaal in Nederland is verdeeld. Als er een Rutte2 komt zullen de verschillen tussen arm en rijk nog groter worden en daarmee zullen ook de sociale problemen toenemen, maar met een kabinet Roemer1 zal dat proces gestopt worden en gaan we ons richten op een evenwichtige samenleving. Een evenwichtige samenleving zorgt voor zekerheid en veiligheid en daarmee creƫren we kansen voor iedereen. De keuze op 12 september is simpel. Moet het liberaler, of socialer? De SP is klaar voor een sociaal kabinet.

De koek

U bent hier