h

SP start campagne met een 100% sociaal geluid

24 januari 2014

SP start campagne met een 100% sociaal geluid

Het sociale geluid werd door lijsttrekker Deborah Eikelenboom geuit in een volle foyer van het CC Jan van Besouw tijdens de presentatieavond van zeven politieke partijen en hun programma´s voor de gemeenteraadsverkiezingen. De SP´er pleite voor een 100% sociaal gemeente, waar iedereen gelijke kansen heeft, dus ook minima. Daarbij nam ze het theater van het cultureel centrum als voorbeeld: “We hebben hier een prachtige theaterzaal maar vaak half gevuld. Hoe mooi zou het zijn, als een paar keer per jaar die lege stoelen gegund zijn aan de armste in onze samenleving, mensen die geen geld hebben voor theaterbezoekjes.” 

Het theater zou vier keer per jaar de overgebleven kaartjes kunnen geven aan minima. Nu gebeurd dat al soms voor familieleden van personeel. Eikelenboom legde deze vraag bij Paul Cornelissen, directeur van cultureel centrum, neer. De directeur die ook presentator was tijdens deze avond. De SP wil graag minima laten ontplooien en armoede bestrijden, wat een belangrijk speerpunt is voor de partij. Zo willen de socialisten de solidariteitsregeling, waarmee minima kinderen nu met financiele steun bij bijvoorbeeld de voetbalclub kunnen spelen, uitbreiden voor volwassen. Ook moeten minima kinderen op de bassisschool een computer vergoed krijgen.

Verder staat de SP als een buurthuis voor de verenigingen in Goirle en Riel. “Ik gun iedereen jong of oud, rijk of arm een kans om talenten te ontwikkelen. Daarom wil de SP dat er een gevarieerd aanbod blijft en daarom willen we dat laagdrempelige wijkcentra zoals de Wildacker en de Deel behouden blijven. Ook willen we een eerlijke subsidie verdeling voor verenigingen zodat de contributie betaalbaar blijft,” aldus Eikelenboom. De lijsttrekker vertelde wat verenigingen waar ze sportte en danste voor haar ontwikkel hebben betekend. “Het gaf mij de kans om plezier te hebben en het gaf mij de kans om talenten te ontwikkelen. Toen ik 18 jaar was, ging ik naar de dansacademie hier in Tilburg.”

100% sociaal is volgens de SP ook gelijke kansen op wonen. De partij wil daarom meer betaalbare woningen voor jong en oud. Eikelenboom: “We moeten er voor zorgen dat onze jongeren zich in Goirle en Riel kunnen vestigen. Zo geven we jongeren een eigen plek en zo zorgen we dat er jong bloed in onze gemeente blijft. Maar we willen ook kansen bieden voor ouderen om door te stromen naar een woning op maat.”

Dit was het verkiezingsprogramma van de SP in een notendop. Het programma verschijnt binnenkort op de website. De volledige toespraak van Eikelenboom kunt u hier zien.

 
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier