h

SP-leden Beek gaan naar SP afdeling Gool

11 juli 2014

SP-leden Beek gaan naar SP afdeling Gool

De SP-leden van de gemeente Hilvarenbeek gaan naar de SP afdeling Goirle. Nu behoren de leden nog tot de SP afdeling Tilburg. Gisteren werd tot overheveling besloten door de leden op een bijeenkomst waar ook een afgevaardigde van Tilburg en Goirle bij waren.

Hilvarenbeek heeft te weinig leden voor een eigen afdeling, daarom zaten ze bij Tilburg. SP Tilburg heeft veel buurgemeenten zonder SP afdeling onder haar hoeden maar kan daardoor de SP niet overal meer bekendheid geven en ledenwerven. SP Goirle wil daarom Hilvarenbeek overnemen. Afdelingsvoorzitter van Goirle Jan van den Brekel over de overname: “Wij zijn net als Hilvarenbeek een kleine gemeente en kennen veel dezelfde onderwerpen die daar spelen. Daarbij kunnen we de Bekennaren helpen. Acties rond verkiezingen of ledenwerven kunnen ook ondersteund worden.” 

Deze overnamen moet erop termijn toe leiden dat Hilvarenbeek een eigen SP afdeling wordt en bijvoorbeeld ook aan raadsverkiezingen mee kan doen. Dat zal nog een lange weg zijn want voor een afdeling heb je 50 leden nodig en het zijn er nu 16. Van den Brekel: “Wij gaan ons inzetten om ook Beek 100% sociaal te maken.”

Reactie toevoegen

U bent hier