h

Thebe medewerkers bezoeken Commissie vergadering

14 januari 2015

Thebe medewerkers bezoeken Commissie vergadering

Foto: Peter Koeleman

Bij de vergadering van Commissie Welzijn op dinsdag 13 januari waren elf medewerkers van Thebe aanwezig op de publieke tribune. Hulp voor cliënten blijft behouden maar helaas kwam er voor medewerkers geen duidelijkheid voor de toekomst.

Een belangrijke vraag was hoe zorg geregeld zal gaan worden na 1 februari. Gelukkig houden cliënten die voor 1 februari hulp krijgen deze, hoewel niet gegarandeerd kan worden dat zij hun vertrouwde thuishulp houden. De gemeente Goirle heeft adequaat gehandeld volgens de commissieleden na het faillissement dat Thebe aankondigde.

Deborah Eikelenboom van SP liet weten voorstander te zijn een signaal af te geven met betrekking tot topinkomens en de financiële reserve van 50 miljoen bij Thebe. Opmerkelijk was dat de wethouder die stap niet wil nemen, Goirle volgt Tilburg daar dus niet in. De wethouder zet zich in voor de taak zorg te behouden.

Namens de PvdA sprak Antoon van Baal zich uit over topinkomens bij Thebe en gaf daarmee aan onze mening te delen.

Reactie toevoegen

U bent hier