h

Irritaties rondom blauwe zone ook in raad

14 mei 2015

Irritaties rondom blauwe zone ook in raad

De SP heeft eergisteren tijdens de gemeenteraadsvergadering voorstellen gedaan om de irritaties rondom de blauwe zone aan te pakken. Een motie ook ondertekenend door Lijst Riel Goirle, om de boetes bij overtredingen en het vergeten van de parkeerschijf in de blauwe zone van 90 euro naar 25 euro te verlagen, wordt aangehouden door het college tot de evaluatie van de blauwe zone is afgerond.

Oorspronkelijk had de SP een motie voor een proef om te kijken wat voor effect een centrum zonder blauwe zone heeft. Aanleiding hiervoor zijn de irritaties rondom de hoge boetes voor kleine overtredingen in de blauwe zone. SP-fractievoorzitter Deborah Eikelenboom: “De hoge boetes leiden tot veel irritaties, als je je parkeerschijf vergeet heb je een boete van 90 euro aan je laars. De boetes duperen ook bezoekers die niet langer dan de toegestane tijd geparkeerd hebben. Dit is niet goed voor het imago van de Hovel, wat de ondernemers met ons delen.” Daarnaast denkt de partij dat er genoeg parkeerplaatsen zijn en de zone dus niet meer nodig is. Om dit zeker te weten wil de SP dat er een proef plaats vindt.

 Dit bleek voor andere partijen een parkeervlak te ver. De irritaties over het sanctiebeleid leefde echter ook bij andere fracties. Daarom heeft de SP samen met Lijst Riel Goirle een nieuwe motie gemaakt, waarin wordt voorgesteld om de boetes van 90 euro naar 25 euro te verlagen. Dat zou volgens de partijen ook al een deel van het probleem wegnemen. Wethouder Guus van der Put (PvdA) adviseerden om de motie aan te houden, omdat hij de evaluatie van de blauwe zone wil afwachten. Daarin wordt afschaffen van de blauwe zone en veranderingen in het sanctiebeleid meegenomen. Dus het blijft op de agenda staan van gemeenteraad en de SP hoopt en verwacht dat er verandering in het parkeerbeleid komt.

Verder heeft SP-raadslid Arno de Laat zorgen geuit over het tekort aan sociale huurwoningen in Goirle en de wens van Leijstromen om sommige huurwoningen te verkopen. Wethouder Van der Put deelde deze zorgen en zegde toe een vinger aan de pols te houden. De SP blijft dit ook nauwkeurig in de gaten houden.

Reactie toevoegen

U bent hier