h

Buslijn 2 moet in zijn oude staat terug!

20 januari 2019

Buslijn 2 moet in zijn oude staat terug!

Sinds december 2018 is buslijn 2 in Goirle, na de verbouwing van oude bus route door de Acacialaan en de Baronielaan, een nieuwe bus route ontstaan. De nieuwe route rijdt door de Kempenlaan, hierdoor worden twee wijken De Hellen en de Nieuwen Erven met in totaal 5.180 inwoners verstoten van openbaar vervoer. 

Wettelijk is de norm per 500 inwoners ieder uur een lijndienst moet hebben en binnen de bebouwde kom moet 95% van alle adressen binnen 400 meter van een bushalte liggen 
 
De wegen op de route werden aangepast door de gemeente in overleg met Ariva is besloten de huidige route als proef te doen. In september heeft Arriva op eigen houtje besloten dit de definitieve route te maken door het voorstel naar de provincie te sturen. Dit tot ongenoegen van de gemeente Goirle. Wethouder Poos: “Wij voelde ons bedonderd omdat Arriva een proef belooft had en geen definitieve route, vooral nu we weg voor de bus aangepast hebben”.
 
In maart heeft  Arriva met de gemeente een gesprek over de bus routes voor 2020, dus er is nog hoop. De SP komt met een petitie 16 februari langs de deuren in de wijken waar het speelt. Zodat we de handtekeningen voor maart aan de gemeente en de provincie uitreiken.
 
Vindt u dat dit de leefbaarheid van de wijken aan tast, nu de bus route veranderd is?
U vindt dat het slecht is voor de voorzieningen zoals de scholen, wijkcentra De Deel en de winkels op de Frankische driehoek. Daarnaast de sporthallen zoals de Frankenhal en de Wissel bij de Nieuwe Erven?
U vindt het onterecht dat 5.180 inwoners van ouder wordende buurt verstoten zijn van het openbaar vervoer?
 

Als u dit met ja kunt beantwoorden doe mee! 

Naast een papieren petitie, ook een digitale petitie, klik hier

SP Goirle

Saelde 18

5051 WL Goirle

T. 013-5342970

E. goirle@sp.nl

I. www.goirle.sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier