h

Waarom 20 maart SP stemmen in Goirle?

20 februari 2019

Waarom 20 maart SP stemmen in Goirle?

Foto: SP

SP Goirle is goed vertegenwoordigd op de kieslijst van SP Brabant voor de provinciale verkiezingen van 20 maart met op nummer 40 Jan van den Brekel en mezelf op nummer 17 Stijn van den Brekel. Het is altijd fijn om op een dorpsgenoot te stemmen, die je vertegenwoordigd in Den Bosch, daarom mijn kandidaatstelling. In de staten wil ik me graag bezig houden met de toegankelijkheid voor mensen met een beperking in Brabant, als ik gekozen wordt.

De verkiezingen gaan er meer over wat een partij wil en gedaan heeft in Brabant. De SP heeft door te besturen voor een trendbreuk gezorgd in de intensieve veehouderij, zodat landbouwbedrijven diervriendelijk moeten zijn door minder vee. Wat beter voor de dieren is en gezonder voor de omgeving om leed als Q-koorts te voorkomen. Tevens het beter verbinden van de natuur met elkaar, wat voor meer bio diverse natuur heeft gezorgd. Nu ook zichtbaar op de Turnhouts baan. Door de inzet van SP’er Johan van den Hout in de provincie. Dat heeft de SP voor elkaar gekregen in het bestuur van Brabant, wat we graag verder willen uitbouwen.

 Een speerpunt voor de SP deze verkiezingen is het busvervoer. Wat beter kan in Brabant, wat Goirle nu aan den lijve ondervindt. De wijziging van buslijn 2, waardoor ongeveer 5000 mensen verstookt zijn van een bereikbare en toegankelijke route. Ariva heeft op eigen houtje besloten dat de nieuwe route  een snellere route is naar Tilburg en meer winstgevend is. Dit zonder de vele burgers, die hier wonen, erbij te betrekken. Dit toont exact het nadeel van de marktwerking van het busvervoer aan, waar de SP van af wil. Wie en hoe er gereden wordt, wordt achter gesloten deuren besloten. Daarom moet, wat de SP Brabant betreft, de marktwerking in het busvervoer teruggedraaid worden. Het heeft niet gebracht wat beloofd was: goedkopere kaartjes en meer bussen en buslijnen in tegendeel zelfs. Daarnaast zijn de bussen nauwlijks toegankelijk voor mensen met een beperking. Door de marktwerking wordt dat ten onrechte als kostenpost gezien.

De SP in Goirle is gestart met een actie, zoals u weet, tegen de wijziging van de buslijn 2 om aan te tonen dat vele burgers tegen dit besluit zijn. Zodat de gemeente en Ariva onder druk staan bij gesprekken over het vervoer om dit plan te heroverwegen voor de dienstregeling van 2020. Naast uw handtekening, heeft u 20 maart ook de mogelijkheid om de SP sterker te maken in de provincie. Zodat er een einde komt aan de boosdoener van dit besluit de marktwerking.

Een ander bijkomend punt is dat je voor of tegen het kabinet kunt stemmen. U kiest indirect ook de Eerste kamer. Dus genoeg redenen om te stemmen 20 maart op de SP.

Stijn van den Brekel

Lijst 3, nummer 17

Reactie toevoegen

U bent hier