h

Voorzitter SP Goirle Jan van den Brekel krijgt lintje

24 april 2020

Voorzitter SP Goirle Jan van den Brekel krijgt lintje

Foto: SP

Jan van den Brekel SP-afdelingsvoorzitter Goirle krijgt een lintje vanwege zijn inzet voor de samenleving binnen en buiten de SP. Jan is al 30 jaar mantelzorger voor zijn zoon – die lijdt aan de spierziekte Duchenne. Naast de 24 uur per dag zorg voor zijn zoon, zet hij zich sinds 2002 bij verschillende verenigingen in als vrijwilliger.

In 2006 is Jan van den Brekel lid geworden van de SP. Hij is afdelingsvoorzitter sinds 2010 en organiseert en helpt mee bij acties van de SP. Recent bracht hij taarten naar de thuiszorg van Thebe in Goirle en Riel uit waardering voor het werk in de zorg die ze in deze tijd moeten leveren. Zijn zoon Stijn is fractievoorzitter van de SP in Goirle en hij staat hem daar met raad en daad bij. Ook begeleidde Jan van den Brekel diverse SP bestuurs- en fractieleden en coachte hij andere leden van de partij.

Hij is als vrijwilliger actief bij rolstoelhockeyclub Colours Hockeyteam Tilburg. Sinds 2009 is hij er ook voorzitter. Hij helpt onder andere zijn zoon maar ook andere spelers om hen naar de training en toernooien te brengen en verzorgt lunches bij toernooien.

Van den Brekel is sinds 2015 kok bij Potpourri, een eetgroep voor alleenstaande senioren in Goirle en sinds 2017 kok bij ‘t Braoipanneke, een eetgroep voor alleenstaande senioren in Riel. Sinds 2016 zet Jan van den Brekel zich in als taalcoach bij ContourdeTwern. Hier helpt hij statushouders bij het leren van de Nederlandse taal.

Kortom een socialist om trots op te zijn en hij heeft de onderscheiding dik verdient.

Reactie toevoegen

U bent hier