h

SP Goirle neemt niet deel aan raadsverkiezingen 2022

15 december 2021

SP Goirle neemt niet deel aan raadsverkiezingen 2022

De SP neemt niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in Goirle. De afdeling kan geen goede en stabiele kandidatenlijst samenstellen.  De partij gaat nu werken dat er voor de verkiezingen in 2026 een sterke ploeg staat.

De afdeling blijft wel bestaan en gaat zich nu richten op het in gesprek gaan met inwoners en acties op lokale en landelijke onderwerpen. De raad is voor de partij een middel en geen doel.

De huidige twee raadsleden willen of kunnen niet voor nog vier jaar doorgaan. Deborah Eikelenboom vindt het na twaalf jaar passie in de politiek het genoeg en tijd voor andere uitdagingen. Fractievoorzitter Stijn van den Brekel had nog vier jaar door gewild om het werk over te dragen. Omdat er niet voldoende kandidaten zijn en hij niet alleen de kar wil trekken, stopt hij ook. En wil de gemeenschap in Goirle op andere wijze dienen. Daarnaast het vergadermodel nu veel tijdsdruk geeft voor de raadsleden door volle raadsagenda. Wat het werk minder aantrekkelijk en zwaar maakt.

De partij betreurt het niet deelnemen omdat ze een middel verliezen om Goirle socialer te maken. Wat wel hun erfenis is zoals de meedoen regeling, inclusie agenda en verhoging sociaal minimum. Armoede werd twaalf jaar geleden ontkent in Goirle, wat nu een serieus onderwerp is, dankzij de SP.

 

Reactie toevoegen

U bent hier